Anielskie gotowanie

SIOSTRA
ANIELA GARECKA

Placki ziemniaczane z kapustą

Składniki:
▸ 30 dag ugotowanej kapusty kiszonej
▸ 4 ziemniaki
▸ 1 cebula
▸ 2 jajka
▸ 4 łyżki mąki
▸ sól, pieprz
▸ olej

Wykonanie:
Kapustę posiekać, ziemniaki utrzeć na tarce. Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju. Dodać jajka i mąkę. Wszystkie składniki wymieszać. Doprawić solą, pieprzem. Smażyć na gorącym oleju.

Buraczki z fasolą

Składniki:
▸ 1 kg buraków
▸ 4 ogórki kiszone
▸ 2 cebule
▸ 1 puszka czerwonej fasoli
▸ sól, pieprz, kwasek cytrynowy, cukier

Wykonanie:
Buraczki ugotować, obrać, poszatkować na grubej tarce. Cebulę i ogórki pokroić w paski. Czerwoną fasolę odsączyć. Wszystkie składniki wymieszać. Przyprawić solą, pieprzem, kwaskiem cytrynowym i cukrem.