Anielskie gotowanie

SIOSTRA
ANIELA GARECKA

Surówka
z marchewki i chrzanu

Składniki:
▸ 3 marchewki
▸ 1 korzeń chrzanu
▸ 3 jabłka
▸ 3 łyżki gęstej śmietany
▸ sól

Wykonanie:
Marchewkę i chrzan zetrzeć na drobnej tarce, jabłka na grubej. Dodać śmietanę i sól do smaku. Wszystko wymieszać.

Wiosenna surówka
z ogórków i rzodkiewek

Składniki:
▸ 2 pęczki rzodkiewek
▸ 2 świeże ogórki
▸ szczypiorek
▸ śmietana
▸ sok z cytryny
▸ sól, pieprz, cukier

Wykonanie:
Ogórki obrać i pokroić w kostkę. Rzodkiewki poszatkować. Szczypiorek pokroić. Wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem śmietany. Przyprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.